Csongor és Tünde

Csongor Lévai Ádám / Zsichla Dániel
Tünde Figeczky Anna
Mirígy Ráhm Dániel
Ilma Karaivanov Lilla
Balga Tóth-Novok Dániel
Kurrah Malik Édua
Berreh Pecsenyiczki Balázs
Duzzog Oroszi Tamás

Biztosan emlékeznek, hogy a Körúti Színház néhány éve elkezdett építeni egy „brand”-et, nos Vörösmarty Mihály műve a Shakespeare mesék sorozat harmadik eleme. Az egy órás gyerekdarab (mely bár nem az angol költő nevéhez fűződik, de) álomszerű, színei a szerelem, ármány és cselszövés, akárcsak Shakespeare-nél. A Csongor és Tünde egy mesei elemekkel átszőtt mű fiataloknak:

"Csillagfény és földi ágból, te is ennél, az aranyalmából." Ugye? Hiszen fiatalítanak és örök életet adnak. Volt egy almafa, melyet egy tündér ültetett, hogy elnyerje általa Csongor, a királyfi szerelmét. Az úrfi menthetetlenül bele is szeret a tündérlányba, csakhogy Mirígy, a gonosz boszorkány boldogságukra tör, mert az almákat magának akarja megszerezni. Persze a végül a jó győz, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését.

Klasszikusok unalmasan? Ugyan már! A díszletet páratlan festőóriásaink (Munkácsy, Csontváry, Szinyei Merse) alkotásainak gigaprintjeivel borítottuk, videóanimációkkal, robotlámpákkal, hologrammal tettük látványossá. A zeneszerzést pedig a fiatalok körében ismert és népszerű Szekér Gergőre bíztuk. A dallamtapadás garantált: "Fát hiába ültettem, vadhajtása vágyam."